Saturday, September 8

macam mana nak buang "Windows is not genuine" Windows 7?

"Alamak! windows aku dah kena detact tak ginuine la. Macam mana ni?" tak sengaja keluar kata-kata tersebut. Apa kan daya, pertama kali guna windows 7 yang tak diaktifkan dikesan cetak rompak. Tapi macam mana nak selesaikan masalah ni? Macam nilah. aku berikan langkah-langkah mudah yang aku buat selepas merujuk kepada beberapa tutorial atau perkongsian di blog-blog yang ada.

Langkah pertama, Download software RemoveWGA,
Langkah kedua, installkan software tersebut dan biarkan running,
Jika perlu restart, teruskan saja.
Kemudian, selesai masalah. 
Di bawah apa yang berlaku pada Desktop aku sehingga hasilnya.

Tengok pada sebelah kanan di paling bawah. Tertulis "Windows 7, Build 7601, This copy of Windows is not genuine". screen pown tetiba jewk jdi gelap, wallpaper suma ilang....

tengok pada Properties My Computer dan pada bahagian windows activation. Produk belum diaktifkan lagi.


klik jewk pada butang Remove WAT, pastu klik butang OK.....


Selepas, komputer direstartkan semula, tidak kelihatan lagi notis di bahagian kanan bawah desktop...

Apabila dilihat semula pada Propeties My COmputer juga sudah tidak kelihatan notis pengaktifan Windows.




note : Sebenarnya banyak lagi cara untuk aktifkan windows nie.....yang paling mudah, paling simple gilew adalah dengan menggunakan RemoveWAT 2.2.... tapi bila dah guna removeWAT nie kan, lepas tu langsung xleh nak update dah… sebab nya removeWAT nie delete habis fail yang berkaitan genuine,  even dalam registry sekalipun….sebenarnya lau dah pakai pirate ny software jangan sesekali nak update & kalau nak update sekalipun JANGAN UPDATE (KB971033!!!!!!!) microsoft bleh detect windows yang digunakan ori or tak.......

Nak tambah sket kat sini.... 

untuk windows 7 punya activator genuine "Windows Loader v2.0.1" :
sila klik kt  SINI  untuk download dan selebihnya sila baca text yang terdapat dalam box tersebut..... 
ada lagi!!!!....... kat bawah nie software2 untuk activation genuine, korang try tengok kowt2 ada yang jdi kew kn.... ak dh malas nk buat tutorial pasal genuine windows nie.... :)
sebelum nak pakai korang kena disabled dulu antivirus,
ada sesetengh software kt bawah nie alah skit ngn antivirus tapi ak sure mmg xdr virus... sbbnya ak dah test suma software kt bawah nie.....  

selamat mencuba................;)







Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.